Kliknite "Povečaj sliko" za ogled slike v večji velikosti !

Inteligentni interaktivni 4 v 1 mikroprocesorski polnilec NFC1800 za 6V, 12V in 24V akumulatorje od 5 do 240 Ah

Šifra: NFC1800

Razpoložljivost: Na zalogi

KP KR LJ

Redna cena: €125,00

Spletna cena €112,50

Pro-User int

Cena dostave - brezplačna dostava za vsa naročila nad 10 €
Pri vsakem vašem nakupu v skupnem znesku nad 10 € je dostava za celotno naročilo brezplačna (velja za celoten teritorij R Slovenija) !

Pri nakupu do 10 € je cena dostave 3,9 €.

Seveda pa lahko naročene izdelke v etrgovini takoj prevzamete v naših trgovinah s vašo številko naročila (dobite jo po emailu ob naročilu) brez stroškov dostave (seveda to velja tudi za naročila pod 10 €)!

Kaj je redna cena?
Redna cena je označena s sivo oziroma črno barvo in velja za neregistrirane uporabnike, ki bodo s strokovno pomočjo prodajalcev nakup opravili neposredno v naših prodajalnah. Cena vsebuje DDV. V primeru, da vam ne moremo ponuditi (nižje) spletne cene, je redna cena veljavna tudi za vse nakupe registriranih kupcev v naši spletni trgovini.

Kaj je spletna cena?
Spletna cena je označena z rdečo barvo velja za vse registrirane kupce spletne trgovine www.delko.si. Registrirani kupec postanete ob oddaji naročila preko spletne košarice na spletnem mestu www.delko.si. Cena vsebuje DDV.

Zakaj  kupovati v Delko d.o.o.o ?

 1. Izdelki so na zalogi v naših skladiščih, zato vaše naročilo lahko po potrjenem spletnem naročilu takoj prevzamete  v Ljubljani, Kranju ali Kopru brez poštnine ali kakršnih koli doplačil - to seveda velja tudi za naročila pod 10 €!
 2. Poštnina za naročila do 10 €  je 3.90 €. Nad tem zneskom poštnino krijemo mi!
 3. Naročila odpošljemo dnevno ob 16.00
 4. Varen nakup: če vam izdelek ne ustreza, nam to sporočite v roku 14 dni ter nam ga vrnete (v roku nadaljnih 14 dni), mi pa vam vrnemo denar. Plačate le povratno poštnino!
 5. Varen postopek nakupa preko SSL šifrirane povezave
 6. Z vami smo že več kot 25 let !
 7. V naših skladiščih je stalno na zalogi več kot 20.000 artiklov

 

 

 

Opis

Inteligentni interaktivni polnilec akumulatorjev NFC serije z mikroprocesorjem , ki analizira stanje vašega akumulatorja in določi režim polnjenja z najprimernejšim polnilnima tokom in napetostjo glede na trenutno stanje in tip vašega akumulatorja.

Z tako nadziranim polnjenjem v največji možni meri preprečimo vse napake, ki lahko nastajajo zaradi agresivnega polnjenja preprostejših polnilcev in v največji možni meri podaljšamo življenjsko dobo akumulatorja

Lastnosti polnilca

 • Primeren za 6V in 12V kislinske, hermetične, gel ali ciklične akumulatorje med 5 - 240 Ah
 • Primeren za 24V kislinske, hermetične, gel ali ciklične akumulatorje med 5 - 120 Ah
 • Polnilec je namenjen za uporabo v zaprtem prostoru 
 • Vhod: 220 - 240V ~ 50Hz največ 300W
 • 6 in 12 V : 2, 6 ali 12 A polnjenje
 • 24 V : 2, 6 A polnjenje
 • 12V cigaretna vtičnica moči 12A

 Visokofrekvenčni usmerniški polnilec 

V visokofrekvenčnem polnilcu namesto linearnega transformatorja vgrajen usmernik. Kondenzator akumulira energijo v visoko napetostni tok  300V. Transformator obratuje na približno 50.000 Hz in je veliko bolj učinkovit z manj energije in manj proizvedene toplote.

Prednosti inteligentnega akumulatorskega polnilca in varnostne funkcije:

 • Temperaturna kompenzacija: Vgrajen senzor samodejno prilagodi polnilno napetost, če zazna, da temperatura odstopa od - 20 ° C do +50° C. Visoke temperature v okolju bodo povzročile znižanje napetosti, zmrznjenje pa bo preprečeno z višjo napetostjo. Pri nizkih temperaturah se izhodna napetost povečuje,  v primeru višjih temperatur pa se uporabi nižja napetost. 
 • Kompenzacija napetosti : Zaradi običajno prisotnega majhnega padca napetosti , ki ga povzročijo povezovalni kabli je lahko napetost na priključnih terminalih nižja od napetosti na izhodu polnilca. Posebno vezje znotraj polnilca spremlja realno napetost proti akumulatorju in skladno z zaznanim stanjem prilagaja izhodno napetost. To povečuje učinkovitost polnjenja.
 • Zaščita pred obratno polariteto : Aparat ima vgrajeno zaščito pred zamenjavo polov - če aparat zazna obrnjeno polariteto se prižge rdeči LED in napis "REVERSE" označuje zaznano napako - polnjenje akumulatorja se ne bo pričelo . Če se to zgodi, takoj izključite polnilec iz električnega omrežja, priključite rdeče sponke »krokodil« na pozitivni (+) priključek akumulatorja, in črno sponko »krokodil« na negativni (-) priključek akumulatorja, nato pa polnilec ponovno priključite na električno omrežje in polnjenje akumulatorja se bo pričelo.
 • Zaščita pred kratkim stikom : Če ob prižganem polnilcu po nesreči privedete obe sponki »krokodila« skupaj, polnilec ne bo izvajal polnjenja. Izključite napravo iz električnega omrežja in  ponovite začeti postopek. i
 • Nadzor ventilatorja hlajenja : Za zaščito pred pregrevanjem polnilca je vključen ventilator za odvajanje toplote. Z namenom povečanja življenjske dobe ventilatorja bo senzor za nadzor in izklop ventilatorja skrbel za samodejni vklop in izklop ventilatorja, ko le-ta ne bo potreben . 
 • Opozorilo vgrajenega zvočnega alarma : Vgrajen zvočnik bo opozoril uporabnika, če bo polnilec zaznal narobe priključene sponke.
 • Povezovalni kabli : NFC Serija ohišij ima predviden prostor za shranjevanje AC in DC kablov z namenom preprečitve poškodovanja kablov in posledične nevarnosti za uporabnika.
 • Anti Spark - zaščita proti iskrenju 
 • Samodejno zaznava napak : Polnilec  zazna naslednje napake in vas nanje opozori:  
  A. Nizka napetost akumulatorja - <3 V
  B. Visoka napetost akumulatorja -> 15 V (12 V akumulator)
  C. Kratek stik v akumulatorju ali celici

Trije nastavljivi programi :  za običajne, hermetične in ciklične akumulatorje

Univerzalen način polnjenja ne obstaja. Vsak tip akumulatorja (glede na samo tehnologijo izdelave) ima svoje zahteve za optimalno polnjenje. Ta polnilec ima vgrajene tri programe, z katerimi izberemo najbolj primeren način polnjenja za vsako posamezno tehnologijo akumulatorjev. 

 • AGM - program za polnjenje AGM hermetične ali ciklične akumulatorje
 • Regular  - program za polnjenje kislinskih akumulatorjev 
 • GEL - za polnjenje GEL akumulatorjev

Akumulatorji morajo imeti razviden tip oziroma vrsto, da lahko izberete pravilen način polnjenja. Če želite polniti akumulator , čigar tip ni označen na njegovi zunanjosti in zato ne morate ugotoviti njegovih značilnosti, preverite priročnik za napravo oziroma vozilo, ki uporablja akumulator.

Nastavljiv izhodni tok za optimalno polnjenje

 • 2A DC Slow (počasno polnjenje) - je namenjen za polnjenje manjših akumulatorjev, običajno vgrajenih v vrtnih traktorjih, sneženih sankah in motornih kolesih. 2A stopnja ni namenjena za uporabo vzdrževalnega polnjenja večjih akumulatorjev.
 • 6A DC Normal (običajno polnjenje) - je namenjen za polnjenje avtomobilskih akumulatorjev, navtičnih akumulatorjev in cikličnih akumulatorjev z običajno stopnjo polnjenja. 
 • 12A DC Fast (hitro polnjenje) - je namenjen za polnjenje avtomobilskih akumulatorjev, navtičnih akumulatorjev in cikličnih akumulatorjev z hitro stopnjo polnjenja.  

Pregleden zaslon omogoča izčrpen pregled nad polnjenjem:

 • prikaz polnilnega toka
 • napetosti v akumulatorju
 • zaznava in prikaz obrnjene polaritete
 • zaznava in prikaz pokvarjenega akumulatorja
 • indikator delovanja
 • indikator polnjenja
 • indikator popolnoma napolnjenega akumulatorja 
Dodatne informacije
DELKO KODA NFC1800
EAN koda 8717809181473
Proizvajalec Pro-User int