Kliknite "Povečaj sliko" za ogled slike v večji velikosti !

Li-ion LFP 12V 70 Ah baterija LiFePO4 akumulator 896 Wh

 • 12.8V, 896 Wh, neprekinjen tok pri praznjenju 100 (1.28 kW), peak 150A < 30s,
 • Vgrajen BMS za vrhunsko varnost: zaščita pred nizko napetostjo,visok napetostjo, kratkim stikom, obratno polariteto, previsoko temperaturo, notranje balansiranje celic
 • 3000 ciklov pri 80% DOD, 5000 ciklov pri 65% stopnji DoD, -15 ° C do + 60 ° C, možnost vzporedne in/ali zaporedne vezave
 • Nadomesti klasične 12V svinčeno-kislinskih akumulatorje, lahko uporabljate obstoječ polnilni sistem za svinčeno-kislinske akumulatorje
 • Li-ionski akumulator z Lithium Iron Phosphate" (LFP), ki velja kot ena od najbolj varnih litij-ionskih tehnologij: brez "thermal-runaway", so nevnetljivi in so smatrani kot nenevarni tudi po mednarodnih regul.
Šifra: PT-PB-12V-70A

Razpoložljivost: Na zalogi

KP KR LJ

€825,00

Cena dostave - brezplačna dostava za vsa naročila nad 10 €
Pri vsakem vašem nakupu v skupnem znesku nad 10 € je dostava za celotno naročilo brezplačna (velja za celoten teritorij R Slovenija) !

Pri nakupu do 10 € je cena dostave 3,9 €.

Seveda pa lahko naročene izdelke v etrgovini takoj prevzamete v naših trgovinah s vašo številko naročila (dobite jo po emailu ob naročilu) brez stroškov dostave (seveda to velja tudi za naročila pod 10 €)!

Kaj je redna cena?
Redna cena je označena s sivo oziroma črno barvo in velja za neregistrirane uporabnike, ki bodo s strokovno pomočjo prodajalcev nakup opravili neposredno v naših prodajalnah. Cena vsebuje DDV. V primeru, da vam ne moremo ponuditi (nižje) spletne cene, je redna cena veljavna tudi za vse nakupe registriranih kupcev v naši spletni trgovini.

Kaj je spletna cena?
Spletna cena je označena z rdečo barvo velja za vse registrirane kupce spletne trgovine www.delko.si. Registrirani kupec postanete ob oddaji naročila preko spletne košarice na spletnem mestu www.delko.si. Cena vsebuje DDV.

Zakaj  kupovati v Delko d.o.o.o ?

 1. Izdelki so na zalogi v naših skladiščih, zato vaše naročilo lahko po potrjenem spletnem naročilu takoj prevzamete  v Ljubljani, Kranju ali Kopru brez poštnine ali kakršnih koli doplačil - to seveda velja tudi za naročila pod 10 €!
 2. Poštnina za naročila do 10 €  je 3.90 €. Nad tem zneskom poštnino krijemo mi!
 3. Naročila odpošljemo dnevno ob 16.00
 4. Varen nakup: če vam izdelek ne ustreza, nam to sporočite v roku 14 dni ter nam ga vrnete (v roku nadaljnih 14 dni), mi pa vam vrnemo denar. Plačate le povratno poštnino!
 5. Varen postopek nakupa preko SSL šifrirane povezave
 6. Z vami smo že več kot 25 let !
 7. V naših skladiščih je stalno na zalogi več kot 20.000 artiklov

 

 

 

Opis

PowerBrick+ Li-Ion akumulatorji zaradi uporabljenih cilindričnih celic litijevega železovega fosfata (LiFePO4) omogočajo visoko stopnjo varnosti.

Varnost: vgrajen najnaprednejši večfunkcijski BMS sistem

PowerBrick akumulatorji imajo vgrajen inovativen sistem za upravljanje baterij (BMS Battery Management System) v ohišju, ki zagotavlja visoko stopnjo varnosti pri uporabi. BMS neprestano nadzira in uravnava delovanje akumulatorskih celic ter tako ščiti baterijo in podaljša njeno življenjsko dobo. BMS ščiti baterijo pred škodljivimi posledicami potencialne napačne uporabe: globoko praznjenje, visoka napetost polnjenja itd.

Li-ion (litij - ionski) akumulatorji PowerBrick+ uporabljajo tehnologijo "Lithium Iron Phosphate" (LFP), ki velja kot ena od najbolj varnih litij-ionskih tehnologij. Pri uporabi Li-Ionskih akumulatorjev z LFP kemično sestavo (Lithium Iron Phosphate) ni nevarnosti nastanka pojava "thermal-runaway", so nevnetljivi in so smatrani kot nenevarni tudi po mednarodni zakonski regulativi.

Supreriorna zamenjava za svinčeve akumulatorje

PowerBrick + Li-Ion akumulatorji so bili zasnovani kot učinkovita zamenjava za svinčeve akumulatorje, saj ob enaki teži in velikosti omogočajo do štirikratno energijsko gostoto.

Zahvaljujoč svoji tehnologiji lahko Li-Ion akumulatorje PowerBrick namestimo v poljubnem položaju (navpično gor/dol, ležeče na boku ali preprosto vodoravni).

Električni parametri Li-Ion akumulatorja PowerBrick + so v vseh pogledih združljivi s parametri svinčenega akumulatorja AGM 12V. V veliki večini primerov lahko ob menjavi svinčenih akumulatorjev sistem polnjenja ostane enak in za menjavo akumulatorjev ni potreben dodaten pribor.

Glede na dejstvo, da je lahko Li-Ion akumulatorje PowerBrick + brez škodljivih posledic 100% izpraznjen, lahko (upoštevajoč to dejstvo) posamezen svinčen akumulator zamenja Li-Ion PowerBrick + s polovično zmogljivostjo svinčeno-kislinskega akumulatorja (torej PowerBrick + 50Ah lahko nadomesti baterijo AGM 100Ah).

Prilagodljivost in modularnost

PowerBrick + Litij-ion akumulatorska baterija z oznako 12V ima nazivno napetost 12,8 V. Z ustreznimi povezavami jih po potrebi lahko sestavite v serijo (do 4 baterije zaporedno) in vzporedno (do 10 baterij).

Končna napetost tako sestavljenega sklopa akumulatorjev je lahko od 12V do 48V (če povežemo 4 akumulatorje v serijo) in tako ustreza potrebam uporabnikov v skoraj vseh različnih električnih aplikacijah (trakcija, sončne ali vetrne elektrarne, marien, vozičkih itd.)

Akumulator je zaprt v zatesnjenem ABS ohišju, odpornem na vlago in prah (IP66).

PowerBrick + li-ion akumulatorji so lahki, kompaktni, učinkoviti in se lahko uporabljajo za vse vrste uporabe in različne aplikacije. PowerBrick + li-ion akumulatorji (akumulatorske baterije) je zasnovan za zamenjavo 12V svinčeno-kislinskih akumulatorjev stare generacije (svinčeni VRLA, AGM ali OPZ akumulatorji, ki so zaradi uporabe težkih kovin in kislih elektrolitov škodljive za okolje).

 

Bistvene tehnične značilnosti:

 • Akumulator 12V-70Ah – Lithium Iron Phosphate (LiFePO4 – LFP)
 • Nazivna napetost: 12.8V
 • Shranjena energija: 896 Wh
 • Minimalno 3000 ciklov pri 80% DOD (glejte zavihek grafikona)
 • Maksimalni neprekinjen tok pri praznjenju: 100A (1.28 kW)
 • Maksimalni tok pri praznjenju (< 30s) : 150A (1.92 kW)
 • Največji neprekinjeni polnilni tok: 70A
 • Visoka varnost z vgrajenim naprednim BMS sistemom za upravljanje baterij oziroma celic (Battery Management System)
 • Nadzor temperature celic, PCB-ja, toka, napetosti, balansiranje celic itd.
 • 100% brez vzdrževanja
 • S serijsko povezavo lahko dosežete od 12V do 48V (do 4 akumulatorji v seriji)
 • Možna vzporedna povezavo do 10 akumulatorjev (12V-700Ah / 8.96 kWh)
 • Robustna izvedba v izoliranem in vodotesnem ohišju (IP66)
 • Obratovalna temperatura pri polnjenju: 0 ° C + 60 ° C
 • Obratovalna temperatura med praznjenjem: -15 ° C do + 60 ° C
 • Zatesnjeno ohišje (indeks zaščite IP 66))
 • Skladnost z zakonsko regulativo: CE, RoHS in UN38.3 certifikati
 • Dimenzije:228mm x 138mm x 210mm
 • Teža: 9.8 Kg

 

Kako varne so litij-ionski PowerBrick+ akumulatorji?

Akumulatorji PowerBrick+ uporabljajo tehnologijo "Lithium Iron Phosphate" (LFP), ki velja kot ena od najbolj varnih litij-ionskih tehnologij. Pri uporabi Li-Ionskih akumulatorjev z LFP kemično sestavo (Lithium Iron Phosphate) ni nevarnosti nastanka pojava "thermal-runaway", so nevnetljivi in so smatrani kot nenevarni tudi po mednarodni zakonski regulativi.

Akumulator ima vgrajen sistem za upravljanje baterij (BMS), ki omogoča varno in dolgo delovanje akumulatorja v predvideni aplikaciji.. BMS je zasnovan tako, da zagotavlja visoko moč v popolni varnosti za zelo širok spekter aplikacij,

V katerih primerih lahko uporabim PowerBrick+ akumulator?

PowerBrick + akumulatorji se običajno uporabljajo v navtiki, golf vozila, CCTV, robotika, za shranjevanje energije pridobljene s fotovolatiko itd.

Ti akumulatorji so primerni za uporabo v vseh primerih, kjer je sicer predvidena uporaba klasičnih 12V-48V svinčenih akumulatorjev (AGM, GEL). Ko odstranite stari akumulator, na njegovo mesto preprosto namestite PowerBrick+ akumulator in ga vgradite na enak način.

Za priključitev PowerBrick+ akumulatorja lahko uporabite iste kable, kot so bili uporabljeni za priključitev akumulatorja, katerega nadomeščate.

Ali moram tudi Li-Ion akumulatorje napolniti takoj, ko se izprazijo (tako kot svinčene akumulatorje) ?

V nasprotju s klasičnim svinčeno kislinskim akumulatorjem (katerega je priporočljivo dopolniti takoj, ko se izprazni - sicer pride to trajne okvare in zmanjšanja kapacitete takega svinčeno kislinskega akumulatorja), so PowerBrick + li-ionski akumulatorji lahko nekaj časa delno napolnjene ali pa popolnoma izpraznjene brez škodljivih posledic.

Na primer, PowerBrick + li-ionski akumulator lahko pustite na polovico napolnjen nekaj tednov brez škodljivih posledic za akumulator.

Če nameravate li-ion akumulator shraniti za daljše obdobje (več kot 2 meseca), morate akumulator pred shranjevanjem napolniti najmanj na četrtino kapacitete (25% SoC - stanje polnjenja) . Med daljšim shranjevanjem je potrebno preveriti napetost akumulatorja vsakih 6 mesecev

Kako polnim PowerBrick + litij-ionski akumulator?

PowerBrick + litij-ionska tehnologija uporablja najnovejši in najnaprednejši vgrajeni sistem za upravljanje baterij (BMS), ki nadzoruje in preprečevanje poškodbe baterije med njeno uporabo.

Za polnjenje PowerBrick akumulatorjev sicer lahko uporabljate polnilnik za klasične svinčeno kislinske akumulatorje, a vam za doseganje daljše življenjske dobe priporočamo uporabo namenskega polnilnika za LFP akumulatorje (Li-ion tehnologija Lithium Iron Phosphate).

Možnih je več načinov oziroma virov polnjena:

 • Alternator: večina alternatorjev (v navtičnih plovilih, avtodomih, različnih vozilih) bo učinkovito polnila PowerBrick + litij-ionske akumulatorje, če bo napetost alternatorja med 14,0 V in 14,8 V
 • Konvencionalni polnilnik za svinčene akumulatorje: PowerBrick + sistem za upravljanje baterije (BMS) je zasnovan tako, da je združljiv s standardnimi polnilniki svinčeno kislinskih akumulatorjev. Pred uporabo polnilnika preverite in zagotovite, da ima tak polnilnik vgrajen algoritem za polnjenje po sistemu CC / CV (konstantna napetost / konstantna napetost) in da je njegova maksimalna napetost polnilnika med 14,0 V in 14,8 V
 • Namenski litij-ionski polnilnik za polnjenje LPF akumulatorjev: to je najboljši način za polnjenje PowerBrick + litij-ionskih akumulatorjev. Ti polnilniki imajo vgrajene napredne namenske algoritme polnjenja z natančno določeno optimalno napetostjo polnjenja. Poleg tega učinkovito zagotavljajo "floating voltage" in tako dosežejo najdaljšo možno življenjsko dobo akumulatorja ter vam tako zagotovijo celoten izkoristek vaše investicije.

 

Kakšna je življenjska doba PowerBrick+ akumulatorja?

Sodobna litij-ionska tehnologija PowerBrick + akumulatorja vam omogoča 3000 ciklov popolnega polnjenja in praznjenja pri 80% izpraznjenosti (DoD / globina praznjenja). Po 3000 ciklih boste imeli še vedno na voljo več kot 80% uporabne kapacitete.

V primeru, da PowerBrick + praznite do 65% stopnji DoD, lahko pričakujete 5000 ciklov.

Primer 1: PowerBrick + 12V-100Ah akumulator, potem ko je bil izpraznjena do 80% DoD za čas 3000 ciklov, je po izkoristku vseh teh 3000 ciklov enakovreden 12v 80ah akumulatorju.
Primer 2: PowerBrick + 12V-100Ah akumulator, potem ko je bil izpraznjena do 65% DoD za čas 5000 ciklov, je po izkoristku vseh teh 5000 ciklov enakovreden 12v 80ah akumulatorju.

Ali z drugimi besedami: če boste PowerBrick + li-ion akumulator (za primer vzemimo 100 Ah akumulator) 8 let vsak dan - vseh sedem dni v tednu - izpraznili do 80% njegove deklarirane kapacitete (torej, da boste 8 let zaporedoma vsak dan porabili 80 Ah iz tega 100 Ah akumulatorja), boste po sedmih letih (!) še vedno imeli akumulator z 80% kapaciteto njegove nazivne zmogljivosti. - torej 80 Ah akumulator.

To je ogromna izboljšava pričakovane življenjske dobe v primerjavi s konvencionalnimi svinčeno-kislinskimi akumulatorji (AGM, Gel), ki imajo ocenjeno življenjsko dobo (odvisno od znamke in izvedbe plošč) na ~500 ciklov (pri 50% DoD, pri 80% DoD pa še bistveno manj).

Kaj je sistem za upravljanje baterij (BMS Battery Management System) in kako deluje?

Vsak PowerBrick+ akumulator ima vgrajen BMS. BMS je visoko tehnološka zaščita pravilnega in varnega delovanja akumulatorja, ki med samim delovanjem upravlja dva glavna vidika akumulatorja:

 • Varnostno stikalo za (pre) nizko napetost - avtomatsko izklopi pri 10.0V
 • Varnostno stikalo za (pre) visok napetost - samodejno izklopi pri 15.0V
 • Varnostna zaščita za zaščito pred kratkim stikom - samodejno in varno odklopi akumulator
 • Varnostna zaščita za obratno polariteto - samodejno in varno odklopi akumulator
 • Zaščita pred previsoko temperaturo - samodejno izklopi akumulator, dokler se temperatura ne normalizira.

 

Funkcije balansiranja:

Notranje balansiranje celic - samodejno izravnava polnjenje celic med delovanjem PowerBrick+ akumulatorja. Namensko razvit algoritem za uravnoteženje in zagotovitev popolnega ravnovesja med celicami skozi celotno življenjsko dobo akumulatorja.
Balansiranje polnjenja - v primeru, da so PowerBrick + akumulatorji priključeni vzporedno in/ali v seriji, bo BMS neodvisno uravnotežil vsak PowerBrick +, in tako zagotovil stalno uravnotežen sistem baterij.

Dodatne informacije
DELKO KODA PT-PB-12V-70A
Proizvajalec Razni
Popup okno koda nazalogipridobavitelju