Kliknite "Povečaj sliko" za ogled slike v večji velikosti !

Lockheed Martin® F-16®CJ [BLOCK50] Fighting Falcon®

 • Merilo 1:72
 • Težavnost 4
 • Samostojni model
 • Plastična maketa
1/72 scale plastic assemnbly kit of the F-16CJ [Block 50] ★Length: 213mm, Wingspan: 141mm ★Aerodynamic form of the aircraft has been accurately reproduced. ★The model's sharp finish is showcased on parts such as the air intake lip and wing leading edges. ★Hassle-free assembly meets Tamiya's trademark attention to detail. ★Faithfully recreated IFF antenna at the front of the cockpit. ★Choose to depict bubble canopy in open or closed position. ★AIM-120C and AIM-9M air-to-air missile parts are included. ★Cockpit interior and main landing gear bay are also faithfully recreated. ★Comes with a seated pilot figure and 3 kinds of marking options.
Šifra: TAMIYA60786

Razpoložljivost: Na zalogi

KP KR LJ
€25,00

Cena dostave - brezplačna dostava za vsa naročila nad 10 €
Pri vsakem vašem nakupu v skupnem znesku nad 10 € je dostava za celotno naročilo brezplačna (velja za celoten teritorij R Slovenija) !

Pri nakupu do 10 € je cena dostave 3,9 €.

Seveda pa lahko naročene izdelke v etrgovini takoj prevzamete v naših trgovinah s vašo številko naročila (dobite jo po emailu ob naročilu) brez stroškov dostave (seveda to velja tudi za naročila pod 10 €)!

Kaj je redna cena?
Redna cena je označena s sivo oziroma črno barvo in velja za neregistrirane uporabnike, ki bodo s strokovno pomočjo prodajalcev nakup opravili neposredno v naših prodajalnah. Cena vsebuje DDV. V primeru, da vam ne moremo ponuditi (nižje) spletne cene, je redna cena veljavna tudi za vse nakupe registriranih kupcev v naši spletni trgovini.

Kaj je spletna cena?
Spletna cena je označena z rdečo barvo velja za vse registrirane kupce spletne trgovine www.delko.si. Registrirani kupec postanete ob oddaji naročila preko spletne košarice na spletnem mestu www.delko.si. Cena vsebuje DDV.

Zakaj  kupovati v Delko d.o.o.o ?

 1. Izdelki so na zalogi v naših skladiščih, zato vaše naročilo lahko po potrjenem spletnem naročilu takoj prevzamete  v Ljubljani, Kranju ali Kopru brez poštnine ali kakršnih koli doplačil - to seveda velja tudi za naročila pod 10 €!
 2. Poštnina za naročila do 10 €  je 3.90 €. Nad tem zneskom poštnino krijemo mi!
 3. Naročila odpošljemo dnevno ob 16.00
 4. Varen nakup: če vam izdelek ne ustreza, nam to sporočite v roku 14 dni ter nam ga vrnete (v roku nadaljnih 14 dni), mi pa vam vrnemo denar. Plačate le povratno poštnino!
 5. Varen postopek nakupa preko SSL šifrirane povezave
 6. Z vami smo že več kot 25 let !
 7. V naših skladiščih je stalno na zalogi več kot 20.000 artiklov

 

 

 

Opis

Težavna stopnja: 4
Merilo: 1:72
Dolžina: 213 mm
Razpon kril: 141 mm
Število sestavnih delov: 118

Težavna stopnja 1 do 5 (1 najlažje -> 5 zelo zahtevno)

TAMIYA makete spadajo med bolj kvalitetne makete na tržišču in zaradi tega, tudi držijo višjo ceno. Plastični sestavni deli so lepo uliti in imajo lepe in podrobne detajle. V veliki večini primerov ne potrebujemo nobenega kita in zelo malo delov je potrebno brusiti. Navodila so lepo označena in vedno priporočajo uporabo Tamiya barv. (Te seveda lahko zamenjate z drugimi.) Nekateri motorji imajo tudi dodatke, ki jih je potrebno dokupiti, niso pa nujni za osnovno sestavo. Ti dodatki so običajno kovinski delčki, ki še dodatno obogatijo z detajli in naredijo maketo bolj realistično. Vsekakor se priporoča uporaba Airbrush pištole za barvanje oz. če ne gre drugače barva v pločevinki s potisnim plinom. Če barvate s čopičem boste potrebovali veliko potrpežljivosti in natančnost. LEVEL sistem, ki velja za Revell makete, tu ni popolnoma enak. Vendar sem skušal na lastno pobudo, najti ekvivalentne stopnje za motorna kolesa.  Samo sestavljanje v večini primerov ni težko in seli skupaj sedejo zelo dobro.

Trivia:

General Dynamics F-16 Fighting Falcon je enomotorni supersonični večnamenski lovski zrakoplov, ki so ga prvotno razvili General Dynamics (zdaj Lockheed Martin) za Air Force USA (USAF). Zasnovan, kot dnevno lovsko letalo, ki se je razvilo v uspešno večnamensko letalo za vse vremenske pogoje in tako poslat letalo vseh časov. Od kar je bila proizvodnja odobrena leta 1976, je bilo zgrajenih več kot 4.500 letal. Čeprav ameriške letalske sile danes ne kupujejo več teh letal, se za izvozne kupce še vedno izdelujejo izboljšane verzije. Leta 1993 je General Dynamics prodal svoje proizvodne dejavnosti letal Lockheed Corporation, ki je nato postal del Lockheed Martin po združitvi leta 1995 z Martin Marietn.

Dodatne informacije
DELKO KODA TAMIYA60786
EAN koda 4950344607860
Proizvajalec Tamiya
Tip makete Novodobna letala
Težavnostna stopnja Level 4
Merilo 1:72
Pakiranje SAMOSTOJNI MODEL
Popup okno koda tamiya10