Naroči se na RSS vire

Polnilne baterije

Polnilne baterije, nepolnilne baterije, polnilci, adapterji in napajalniki so kritični za zanesljivo in pravilno delovanje elektronskih naprav. Poskrbite, da imate v primeru potrebe pri roki primerno baterijo ali akumulator. V naši ponudbi najdete baterije in akumulatorj za vse potrebe in priloložnosti - če česa ne najdete nas pokličite in svetovali vam bomo primerno baterijo ali akumulator za vašo napravo.

Polnilne (sekundarne - akumulatorske) baterije

Sekundarne baterije so tiste, ki se jih da ponovno napolniti, pogovorno jim rečemo tudi akumulatorji. V primeru uporabe energijsko potratnih naprav so sekundarne baterije cenejša in predvsem okolju prijaznejša izbira. Njihova energijska gostota navadno ni tako visoka kot pri primarnih baterijah. Polnilne baterije igrajo
veliko  vlogo  v  vsakodnevnem  življenju  in  marsikatere  naprave  si  ne  predstavljamo  več uporabljati brez sekundarnih baterij. Vsakodnevno polnjenje telefona, prenosnega računalnikaali otroške priljubljene igrače - vse to ne bi bilo mogoče brez obstoja polnilnih baterij.

Svinčeno kislinska polnilna baterija / akumulator

Najstarejša polnilna baterija še vedno prevladuje na trgu polnilih baterij (preko 50%). Svinčena baterija je poceni, varnostno sprejemljiva, strupena za okolje, ima kratko življenjsko dobo, je težka in zato bolj primerna za stacionarne aplikacije.Kljub zelo nizkem razmerju energije na težo pa imajo zmožne prenašat visoke tokove, kar jo naredi idealno za zagon avtomobilskih motorjev. Občutljiva je na predolgo izpraznjenost. Njihov razvoj se še ni ustavil saj se pojavljajo izboljšave kot so nanosi ogljika na elektrode, ki močno povečajo zmogljivosti svinčenih baterij. Polnimo jih v CCCV (konstantni tok, konstantna napetost) načinu.

Nikel-kadmijeve polnilne baterija oziroma akumulator

NiCd baterije so bile še pred kratkim množično razširjene, predvsem za aplikacije s potrebo po veliki moči in tudi zaradi nizke cene. Prenašajo visoke praznilne toke, lahko jih napolnimo do 1000 krat. Njihova slabost je visoka stopnja samospraznitve in t.i. spominski efekt. Polnijo jih s konstantnim tokom. Zaradi škodljivosti kadmija na okolje se umikajo oz. so prepovedane in se uporabljajo le še v aplikacijah kjer ni alternative.

Nikelj -metal hidridne polnilne celice

NiMH imajo enkrat višjo energijsko gostoto kot NiCd baterije in so bolj okoljsko spremenljive. Pod visokotemperaturo sehitreje starajo, imajovisoko stopnjo samospraznitve (izboljšano pri nekaterih novejših primerkih), slabost spominskega efekta in ne prenašajo velikih praznilnih tokov. NiMH baterije se polnijo s konstantnim tokom, kjer se polnjenje prekine s pomočjo zaznave ΔV ali ΔT spremembe.

Li-Ion/Li-Fe/Li-poly - Litij-ionska  polnilne baterije

Litij-ionske baterije so najbolj razširjene v zabavni elektroniki in se počasi širijo tudi na druga področja. Pri litij-ionskih baterijah je danes najbolj pogosti material za pozitivno elektrodo je kobalt, ki pa ima slabosti kot so slaba varnost in kratka življenjska doba, zato raziskovalci poskušajo z različnimi alternativami kot so kombinacija fosfor-železo. Litij-ionske baterije imajo zelo dobro razmerje energijske gostote glede na maso. V prihodnosti se pričakujejo še boljše karakteristike teh baterij in predvsem nižja cena.

 

 

Izdelki 1 do 20 od skupaj 494

na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki 1 do 20 od skupaj 494

na stran

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Imate kakršnakoli vprašanje o izdelkih iz skupine Polnilne baterije?

Pokličite nas na telefon (01) 541 51 60, (04) 234 33 33 in (05) 630 1 630 in z veseljem vam bomo odgovorili na kakršna koli vprašanja o izbiri izdelkov iz skupine Polnilne baterije. Pokličite nas ali pa nas obiščite v Kranju, Ljubljani in Kopru in skupaj bomo poiskali optimalno rešitev!