GEL globoko ciklični

Gel Deep Cycle Poweroad PG Solar serija za globoka praznjenja

Cikličen akumulator (deep-cycle battery) Poweroad je svinčeno kislinski akumulator z elektrolitom v obliki gela, namenjen kot vir energije za napajanje najrazličnejših električnih porabnikov. Dolgoletne izkušnje priznanega proizvajalca akumulatorjev Yucell in njegove izvirne konstrukcijske rešitve v novi PG seriji Poweroad cikličnih akumulatorjev omogočajo zanesljivo ciklično uporabo in redna dnevna globoka praznjenja.

Ciklične akumulatorje uporabimo v vseh primerih, ko je kot osnoven vir napajanja potrebna energija iz akumulatorja, saj so ciklični akumulatorji predvideni za redno, vsakodnevno (ciklično) uporabo in se v tem razlikujejo od zagonskih akumulatorjev (ki so namenjeni zagonom vozil) ali rezervnim akumulatorjem (ki namenjenim premostitvam ob kratkotrajnih izpadih omrežnega napajana)

Za boljše razumevanje vseh prednosti Poweroad cikličnih akumulatorjev je koristno poznati nekaj hitrih in poenostavljeni dejstev o delovanju akumulatorjev:

12 V Akumulator je sestavljen iz šestih celic. V teh medsebojno povezanih celicah se nahaja najmanj en par pozitivne in negativne plošče z nanosom aktivne snovi, na katero se shrani energija. Količina in zmožnost oddajanja shranjene energije je neposredno odvisna od razpoložljive površine teh dveh plošč. Če torej želimo povečati zmogljivost akumulatorja, moramo povečati aktivno površino, kamor se bo shranila energija. Večje dimenzija plošče pa seveda pomeni tudi večjo zunanjo dimenzijo akumulatorja. Za povečanje aktivne površine znotraj ene celice brez, da bi povečali zunanjo dimenzijo akumulatorja pa imajo proizvajalci na voljo še dva načina: plošči lahko naredijo v obliki mrežice (in tako povečajo aktivno površino posamezne plošče), lahko pa uporabijo več tanjših medsebojno povezanih pozitivnih in negativnih plošč v eni celici.

Obe navedeni rešitvi zadostujeta za zagonske akumulatorje (in do neke mere za rezervne akumulatorje), za ciklične pa ne. Razlog leži v dejstvu, da z vsakim globokim praznjenjem akumulator izgubi del aktivnega nanosa in ko se ta nanos zmanjša na določen odstotek se tanke mrežaste konstrukcije plošče ob globokem praznjenju ukrivijo, in akumulator ne deluje več. To ne predstavlja problema za zagonske akumulatorje, saj ob pravilnem delovanju električnega polnilnega sistema (predvsem alternatorja) v vozilu v času predvidene življenjske dobe ne izpraznijo do te mere, da bi prišlo do odpovedi akumulatorja. Če pa zagonske (ali vzdrževalne akumulatorje) uporabljamo v ciklične namene in jih torej praznimo do 80 % kapacitete, potem že po nekaj deset ciklih pride do odpovedi novega startnega akumulatorja.

Namenski ciklični akumulatorji Poweroad uporabljajo debelejše plošče, posebej zasnovane za ciklične akumulatorje s posebej formuliranim nanosom aktivnega materiala, zato je njihova predvidena življenjska doba več kot 600 ciklov pri 80 % stopnji izpraznjenosti. Ker je v cikličnih akumulatorjih Poweroad PG serije elektrolit v obliki gela je s tem maksimirana tudi odpornost na globoka praznjenja.

Izdelkov: 6

na stran

Izdelkov: 6

na stran

Imate kakršnakoli vprašanje o izdelkih iz skupine GEL globoko ciklični ?

Pokličite nas na telefon (01) 541 51 60, (04) 234 33 33 in (05) 630 1 630 in z veseljem vam bomo odgovorili na kakršna koli vprašanja o izbiri izdelkov iz skupine GEL globoko ciklični . Pokličite nas ali pa nas obiščite v Kranju, Ljubljani in Kopru in skupaj bomo poiskali optimalno rešitev!
Poweroad ciklični akumulatorji 12v vsebujejoi elektrolit v obliki gel z agm separatorji - Pokličite za ponudbo / agm akumulatorji - Povprašajte za ponudbo / akumulator 55ah cena, 75ah, ciklični akumulator 100ah 12v 150ah - Obiskovalci so iskali tudi naslednje: ciklicni akumulator, ciklični gel akumulator, ciklični solarni akumulator, gel akumulator 12v 100ah gel akumulatorji cenik, kateri akumulator za solarne celice 12v, najcenejši ciklični akumulator, solarni akumulator cena akumulator za sončne celice 12v, agm akumulator cena